Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020 21:41

Κομματικές Οργανώσεις Δήμου Φυλής - «Κάηκε άλλο ένα βρώμικο προπαγανδιστικό χαρτί της Κυβέρνησης»

Πρόσφατα δημοσιοποιήθηκαν τα σχολεία και τα τμήματα σχολείων του Δήμου Φυλής που αναστέλλουν τη λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, αναφέρονται ότι ανέστειλαν τη λειτουργία τους το 7Ο Νηπιαγωγείο Άνω Λιοσίων, το 4Ο Δημοτικό Ζεφυρίου και 6 τμήματα από το 3Ο Δημοτικό Ζεφυρίου και το 1Ο ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων.

Η προσπάθεια της Κυβέρνησης να φορτώσει την εμφάνιση των κρουσμάτων στο δίκαιο αγώνα των μαθητών πέφτει στο κενό ακόμα και από τα δικά της στοιχεία. Η πλειοψηφία των σχολείων που αναστέλλουν τη λειτουργία τους είναι Δημοτικά και ένα Νηπιαγωγείο που δεν έκαναν ούτε μία μέρα κατάληψη ή άλλου είδους κινητοποίηση.

Αποδεικνύεται ότι ήταν και αυτό άλλο ένα βρώμικο προπαγανδιστικό χαρτί της Κυβέρνησης για να κάμψει και να αμαυρώσει τον αγώνα των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών, αφού δεν κατάφερε να τον καταστείλει με τους εισαγγελείς και τα ΜΑΤ.

Η ευθύνη για την κατάσταση που διαμορφώνεται στα σχολεία της περιοχής ανήκει εξ’ ολοκλήρου στην Κυβέρνηση και τη Δημοτική Αρχή Φυλής.

Γιατί δεν πήραν κανένα μέτρο ώστε να εξασφαλιστεί σε κάθε τμήμα ο ανώτατος αριθμός μαθητών να είναι 15, με εξασφάλιση αιθουσών, με πρόσληψη εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας. Αντίθετα, βάλανε εκπαιδευτικούς και μαθητές να στοιβάζονται σε τμήματα άνω των 25 μαθητών μέσα σε αίθουσες – κλουβιά.

Κατά τ’ άλλα κουνάνε το δάχτυλο της ατομικής ευθύνης στο λαό, όταν με δική τους ευθύνη οι χώροι δουλειάς, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα σχολεία έχουν γίνει εστίες υπερμετάδοσης του ιού. Όταν με δική τους ευθύνη η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην περιοχή παραμένει υποστελεχωμένη και υποβαθμισμένη.

Η Κυβέρνηση και η Δημοτική Αρχή Φυλής, αντί να τρέχουν να προλάβουν τις ημερομηνίες για να προχωρήσει η κατασκευή του νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή που βάζει ταφόπλακα στην υγεία του λαού και της νεολαίας, καλό θα ήταν να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματά τους.

helen

Haroon

Haroon

Τελευταία Νέα