Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 18:06

Χατζηδάκης για τον ΧΥΤΑ Φυλής: «Πληρώνουμε το κόστος του λαϊκισμού της Δούρου»

Λύσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ, τόσο για την Αττική όσο και για την Κέρκυρα, είχε δρομολογήσει ως υπουργός Ανάπτυξης την περίοδο 2012-14 ,όμως αυτές όμως εγκαταλείφθηκαν από την πρώην περιφερειάρχη Αττικής και τον δήμαρχο Κέρκυρας, υποστήριξε ο Κωστής Χατζηδάκης

Για το φλέγον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής κλήθηκε να απαντήσει στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, δεχόμενος «τα πυρά» του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Γκιόκα, για την παράταση λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής.

«Μακάρι να μπορούσαμε να βρούμε λύση αύριο το πρωί αλλά αυτό γίνεται μόνο στα κινούμενα σχέδια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος που έκανε λόγο για «έγκλημα διαρκείας απέναντι στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής» με την αποφαση επέκτασης του ΧΥΤΑ στη Φυλή.

«Να το κόστος του λαϊκισμού: Είμαστε υποχρεωμένοι να παρατείνουμε τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής γιατί η [πρώην περιφερειάρχης Αττικής) κυρία Δούρου ακύρωσε τα έργα ΣΔΙΤ που είχαμε δρομολογήσει από το 2014! Ενώ, αντίθετα, στα Γιάννενα και τις Σέρρες όπου τα έργα υλοποιήθηκαν, το πρόβλημα των σκουπιδιών λύθηκε», υπογράμμισε ο υπουργός, υποστηρίζοντας ότι την ίδια επιζήμια στάση με τη Ρένα Δούρου τήρησε και ο δήμαρχος Κέρκυρας που ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα τη διαιώνιση του προβλήματος των σκουπιδιών στο νησί των Φαιάκων.

helen

Haroon

Τελευταία Νέα