Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017 13:37

Άνω Λιόσια - Αύξηση στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων ακόμα και 30%

Έως τα τέλη Μαρτίου του 2018, αντί για τις αρχές του νέου έτους, αναμένεται να τεθούν σε ισχύ οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.

Η κυβέρνηση ήρθε σε συμφωνία με τους εκπροσώπους των θεσμών, καθώς κρίθηκε ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας εξίσωσης εμπορικών και αντικειμενικών τιμών στα ακίνητα έως το τέλος του έτους είναι ανέφικτη, δεδομένων των τεχνικών προβλημάτων που υπάρχουν.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, στόχος παραμένει ο ΕΝΦΙΑ του 2018 να υπολογιστεί με τις νέες αντικειμενικές αξίες. Σε ό,τι αφορά στον εισπρακτικό στόχο, αυτός παραμένει στα 2,65 δισ. ευρώ για το επόμενο έτος.

Είναι γεγονός ότι οι νέες αντικειμενικές αξίες απειλούν να βάλουν φωτιά στις λαϊκές γειτονιές σβήνοντας από τον χάρτη τιμές της τάξεως των 600 και των 700 ευρώ ανά τετραγωνικό. Σύντομα, η προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών αλλά και με βάση τις εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, θα οδηγήσει σε ελάχιστη τιμή 1.000 ευρώ ανά τετραγωνικό.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων προβλέπει οι ελάχιστες τιμές ζώνης στις φθηνές περιοχές να κινούνται στα επίπεδα των 1.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, όσο είναι περίπου σήμερα και το κόστος κατασκευής των οικοδομών.

Σε πολλές λαϊκές συνοικίες του Λεκανοπεδίου, όπως η Δραπετσώνα, τα Άνω Λιόσια, το Κερατσίνι, η Ελευσίνα, οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων αναμένεται να αυξηθούν ακόμη και πάνω από 20%-30%.

helen

Haroon

Haroon

Τελευταία Νέα