Σάββατο, 17 Ιουλίου 2021 19:56

Δείτε: Βίντεο - ντοκουμέντο από τη δράση της συμμορίας που χτύπαγε σπίτια στην Αττική

Επταμελής συμμορία Ρομά, που από τα τέλη του 2019 προχωρούσε σε διαρρήξεις κατοικιών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, με «λεία» ύψους περίπου 500.000 ευρώ, εξαρθρώνεται από την Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής (Δείτε ΕΔΩ).

Τα μέλη της οργάνωσης, τα οποία στη διάρκεια των εισβολών βρέθηκαν και στο εσωτερικό μονοκατοικίας στη Βούλα, απ’ όπου αφαίρεσαν έναν πραγματικό θησαυρό-πολύτιμους λίθους, διαμάντια, κοσμήματα, μετρητά- το έριχναν στη διασκέδαση, στις διακοπές σε τουριστικούς προορισμούς και στην αγορά πολυτελών αυτοκινήτων!

Σε επιχειρήσεις των αστυνομικών της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, σε Αχαρνές και Άνω Λιόσια, συνελήφθησαν τρία από τα μέλη της σπείρας, ενώ άλλα τρία αναζητούνται και ένα από αυτά βρίσκεται ήδη στη φυλακή καθώς έχει συλληφθεί και για άλλα αδίκημα. Οι τρεις συλληφθέντες Ρομά, ηλικίας 26, 27 και 36 ετών θεωρούνται βασικά μέλη της οργάνωσης.

«Όπως προέκυψε από την έρευνα», αναφέρει η Αστυνομία «οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον μήνα Νοέμβριο του έτους 2019, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση, που αναστέλλονταν μόνο τα χρονικά διαστήματα εφαρμογής μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, διαπράττοντας διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι, έχοντας ως ορμητήριο περιοχές της Δυτικής Αττικής και χρησιμοποιώντας διαφορετικά αυτοκίνητα ιδιοκτησίας συγγενικών τους προσώπων ή ενοικιαζόμενα, μετέβαιναν πρωινές και μεσημβρινές ώρες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, προκειμένου να εντοπίσουν την προς διάρρηξη οικία.

Βεβαιώνονταν για την απουσία ενοίκων

Μόλις εντόπιζαν την οικία-στόχο, κατόπτευαν το χώρο μέχρι να βεβαιωθούν για την απουσία των ενοίκων και χρησιμοποιώντας διαρρηκτικά εργαλεία, εισέρχονταν σε αυτή, ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα αξίας. Παράλληλα, άλλα μέλη της σπείρας παρέμεναν εξωτερικά της οικίας, εντός των αυτοκινήτων, σε ρόλο “τσιλιαδόρου”.

Η Αστυνομία επισημαίνει ακόμη ότι «σε μία περίπτωση, δεν δίστασαν να απειλήσουν τον ένοικο της οικίας ότι θα προβούν σε χρήση όπλου, προκειμένου να διασφαλίσουν τη διαφυγή τους».

Δεν έμεναν όμως μόνο στις διαρρήξεις:

«Προκειμένου να μεγιστοποιήσει τη λεία της, διέπραττε και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων, στις οικίες των οποίων εισέρχονταν προσποιούμενοι του τεχνικούς Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας». Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κοσμημάτων, ρολογιών, τσαντών, κινητών τηλεφώνων, πακέτων σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, διαρρηκτικά εργαλεία, καταγραφικά μηχανήματα και κάμερες επιτήρησης, καθώς και το χρηματικό ποσό των 4.080 ευρώ.

Εξιχνιάσθηκαν οκτώ περιπτώσεις κλοπών και μία ληστείας με το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν να υπερβαίνει το ποσό των 500.000 ευρώ. Οι κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Οι έρευνες για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους, δραστηριότητας συνεχίζονται, καταλήγει η Αστυνομία.

helen

Haroon

Haroon

Τελευταία Νέα