Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019 15:17

Ανακοίνωση Αγωνιστικής Ενότητας Γονέων - Κάλεσμα στήριξης στον δίκαιο αγώνα των μαθητών

Τις τελευταίες μέρες, τα σχολεία των Άνω Λιοσίων με αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στη δημιουργία νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή με μαζικές πορείες στους δρόμους της πόλης, καταλήψεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο.

Τα παιδιά μας δίνουν έναν δίκαιο αγώνα που αφορά την ποιότητα της ζωής και το μέλλον τους, δίνουν έναν αγώνα που μας αφορά όλους.

Άλλωστε όλο αυτό το διάστημα, πέρα από τους μαθητές, δεκάδες φορείς και σωματεία της Δυτικής Αθήνας και Αττικής, παίρνουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες και οργανώνουν την πάλη ενάντια στη δημιουργία νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή, με επόμενο σταθμό τον αποκλεισμό της Λεωφόρου ΝΑΤΟ στο ύψος του ΧΥΤΑ, την Τετάρτη 9 Οκτώβρη στις 6.30μμ.

Θεωρούμε λαθεμένη την ενέργεια της Διεύθυνσης του 1ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων, να στείλει ανακοίνωση στους γονείς του σχολείου καλώντας τους να παρέμβουν για να σταματήσουν οι μαθητές τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις και την κατάληψη του σχολείου.

Ο ρόλος της Διεύθυνσης του σχολείου δεν είναι να μας βάλει να φαγωθούμε μεταξύ μας γονείς και μαθητές. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού είναι να στηρίξει την προσπάθεια και την κοινή πάλη ενάντια στο καρκίνωμα της χωματερής.

Ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με την μορφή πάλης που έχουν καταλήξει οι μαθητές, την έχουν αποφασίσει οι ίδιοι μέσα από συνελεύσεις και οι ίδιοι θα καταλήξουν για την συνέχεια ή την αλλαγή της μορφής της.

Είναι η ώρα να φωνάξουμε, να διαδηλώσουμε, να παλέψουμε για τη ζωή και το μέλλον   το   δικό   μας   και   των   παιδιών   μας.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων, την Ένωση Γονέων Άνω Λιοσίων καθώς και όλους τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν τον αγώνα των μαθητών και να συμμετέχουν στις πρωτοβουλίες της Επιτροπής Σωματείων και Φορέων Δυτικής Αττικής. 

Είναι η ώρα να φωνάξουμε, να διαδηλώσουμε, να παλέψουμε για τη ζωή και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

helen

Haroon

Haroon

Τελευταία Νέα